Onze showroom is gewoon open, zij het met de nodige beperkingen/voorzorgsmaatregelen.
Volg altijd de richtlijnen van het RIVM. Om eventuele drukte te voorkomen verzoeken wij u een tijdsblok te reserveren.
Ga je een elektrische fiets kopen? Hier moet je op letten!

Ga je een elektrische fiets kopen? Hier moet je op letten!

De tijd waarin elektrische fietsen uitsluitend populair waren bij 65+'ers is al lang voorbij. Vandaag is de e-bike ook het vervoersmiddel bij uitstek voor jonge pendelaars, sportievelingen en gezinnen. 


1. Actieradius

Het kloppende hart van elke elektrische fiets is de accu. Let daarom ook zeker op het vermogen bij aankoop ervan. Zoek je een e-bike voor korte afstanden in de buurt, dan heeft u voldoende aan een batterij van 300Wh. Wil je langere afstanden maken met je fiets dan heb je het meeste profijt bij een accu van 500 Wh of zelfs 700Wh.

2. Motor.
De motor zorgt tijdens het fietsen voor het figuurlijke duwtje in de rug. Een voorwiel motor is het goedkoopste, maar heeft wel minder kracht. Bovendien moet je goed opletten bij zo'n model, aangezien de motor in werking versnelt bij de minste kracht die je op je pedalen zet. 

Een achterwiel motor is het krachtigst, waardoor het systeem perfect is voor iemand die vaak in een heuvelachtige omgeving gaat fietsen. Deze modellen hebben over het algemeen wel een duurder prijskaartje.
Dan is er ook nog een tussen weg en dat is een ebike met een middenmotor. Deze aandrijving is het populairst, de reden hiervoor is dat het betaalbaar is en dat de motor midden op de fiets zorgt voor de meest natuurlijke fietservaring. 

3. Maximumsnelheid
Met een elektrische fiets haal je snelheden tot 25 km/u. Je kan in principe nog ietsjes sneller, maar dat valt de trapondersteuning weg. 

Zoek je een elektrische ros waarmee je zo vlug mogelijk op je plek van bestemming kan zijn dan is een speed pedelec voor je weggelegd. Met een speed pedelec kan je zo's 45 km/u . Wel zitten er bij deze fiets een aantal regels. De regels zijn onder andere, een rijbewijs, de fiets moet ingeschreven zijn, een nummerplaat dragen en er mogen geen jonge kinderen op vervoerd worden. 

4. De feeling.
Een fiets koop je niet zonder een testrit gemaakt te hebben. Probeer daarom de e-bike die je op het oog hebt, zo weet je welke fiets er bij je past. 


Bij ons in de winkel is er genoeg keuze en staat er altijd iemand voor je klaar.
TOP