Het fietsplan

Fietsen is gezond en dat weten wij allemaal. Door dagelijks te fietsen krijgt u een betere weerstand en het is nog gezond voor u lichaam ook. Uit onderzoek is gebleken dat fietsen helpt tegen stress en dit verbeterd ook weer uw werkprestatie. Daarbij is fietsen ook nog eens heel duurzaam. Wie wilt dit nou niet?

Voordelig een fiets aanschaffen via uw werkgever !

Het is nog steeds mogelijk om een fiets voordelig aan te schaffen via uw werkgever na het afschaffen van het bekende fietsplan. Dit kan via de nieuwe WKR regeling, de zogeheten Werkkostenregeling.

Een fiets van de zaak kan dus nog steeds! Jouw baas mag een kilometervergoeding geven van maximaal 19 cent per kilometer, belasting vrij, en vervolgens mag hij jou een renteloze lening geven voor de aanschaf van een fiets. Als je dan de kilometervergoeding vervolgens gebruikt voor het aflossen van de renteloze lening, dan is je nieuwe fiets zo weer afgelost. Voorbeeld, als je reisafstand van je huis naar het werk 12 kilometer is, dan is je onbelaste reiskosten vergoeding bij een 5 daagse werkweek 214 dagen x 24 kilometer x 19 cent = € 976 per jaar dat is € 81,32 per maand. Hiermee is jou nieuwe fiets dus snel afgelost. Om aanspraak te maken op de WKR regeling moet je dit gaan overleggen met je werkgever.

Fietsgigant.com werkt daarom ook mee aan het (WKR) fietsenplan. Hieronder ziet u meerdere mogelijkheden over het fietsenplan. Vraag aan uw werkgever naar de mogelijkheden.

Betaling vooruit

U bestelt een fiets bij Fietsgigant.com en betaalt de factuur zelf. Na betaling dient u de factuur in bij uw werkgever. Uw werkgever verrekent dan het belastingvoordeel met u.

Aan deze mogelijkheid zijn geen extra kosten verbonden.

Betaling door werkgever

U bestelt een fiets bij Fietsgigant.com en levert de factuur in bij uw werkgever. Uw werkgever maakt het bedrag over aan Fietsgigant.com. Zodra de betaling bij Fietsgigant.com binnen is nemen wij contact met u op voor de levering van uw fiets. Let er wel op dat de factuur op de naam van de werkgever dient te staan.

Aan deze mogelijkheid zijn geen extra kosten verbonden.

Nationale Fiets Projecten (NFP/fiscfree) of Bedrijfsfietsen Nederland (BFN)

U bestelt een fiets bij Fietsgigant.com en geeft aan dat dit via het NFP/fiscfree of BFN gaat. U stuurt het aanvraagformulier per post of mail naar Fietsgigant.com. Fietsgigant.com zal het ingevulde formulier retour sturen/mailen zodat u dit kunt inleveren bij uw werkgever, bij een fiscfree procedure voeren wij deze direct in zodat u in uw account de fiets zelf kan bestellen. Zodra Fietsgigant.com akkoord heeft gekregen van het NFP of BFN nemen wij contact met u op voor het leveren van de fiets.

Let op, maakt jou werkgever gebruik van een bemiddelaar zoals Nationale fietsprojecten (NFP/Fiscfree) of bedrijfsfietsen Nederland (BFN), deze berekenen een vergoeding (administratiekosten) van 15% over het bedrag dat je mag besteden. Deze vergoeding berekenen wij door op onze netto verkoopprijs. Voorbeeld, u mag € 749,00 besteden aan een fiets, dan worden er 15% van €749,00 = €112,35 doorberekend op onze aanbieding prijs. Dit is ook van toepassing op eventuele aangevraagde fietsbonnen.

TOP